RUSH FACTORY OYJ TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 2023

Tilikauden 1.1.-31.12.2023 liikevaihto oli 3,213 miljoonaa euroa. Tilikauden liikevoitto oli 0,001 miljoonaa euroa ja käyttökate 0,090 miljoonaa euroa. Tapahtumakausi sisälsi yhteensä 26 Color Obstacle Rush –tapahtumaa. Vuosi 2023 oli suuri parannus edelliseen vuoteen verrattuna. Pienempi määrä tapahtumia auttoi taittamaan negatiivisen käyttökateputken yhdessä toteutettujen kustannussäästöjen kanssa. 


TILIKAUDEN 2023 PÄÄKOHDAT

  • Tilikauden 1.1.-31.12.2023 liikevaihto oli 3,213 miljoonaa euroa. Tilikauden liikevoitto oli 0,001 miljoonaa euroa ja käyttökate 0,090 miljoonaa euroa. 
  • Yhtiö järjesti tilikauden aikana yhteensä 26 Color Obstacle Rush –tapahtumaa.
  • Toteutetut kustanussäästöt nostivat käyttökatteen positiiviseksi tapahtumamäärän pysyessä samalla tasolla edellisen vuoden kanssa. 

TILIKAUDEN JÄLKEISET MERKITTÄVÄT TAPAHTUMAT

  • Kauden 2024 lipunmyynti on ollut vaihtelevaa. Saksassa ennakkomyynti on sujunut onnistuneesti. Englannin ja Ruotsin lipunmyynti puolestaan on ollut hieman odotettua vaisumpaa. Tammikuun perinteisessä hintaporraskampanjassa myytiin 0,460 eurolla lippuja Color Obstacle Rush -tapahtumiin.
  • Ennakkomyynti kaudelle 2024 on nyt 1,452 miljoona euroa.
  • Yhtiön omistaman kiinteistön käyttöönottokatselmus on sovittu suoritettavan 2.4.2024. Yhtiö odottaa katselmuksen sujuvan onnistuneesti jolloin Maskun kunnan määräämä rakentamisvelvoitteen laiminlyönnistä johtuva sakko 168 640 euroa mitätöitäisiin. Mahdollista sakkoa ei ole kirjattu tulosvaikutteisena tilinpäätöstiedotteen lukuihin.
  • Pääomistajan Niemelän Markka & Ropo Oy kanssa on käynnissä neuvottelut oman pääoman ehtoisten lainojen konvertoinnista SVOP-rahastoon. Konvertointi on tarkoitus tuoda varsinaisen yhtiökokouksen päätettäväksi.

H2 2023 KATSAUS

Vuoden 2023 toisella puoliskolla järjestettiin 8 Color Obstacle Rush -tapahtumaa. Lipunmyynti on muuttunut lähivuosina lähemmäs tapahtumaa ja tästä syystä myös perinteisesti suurempia kaupunkeja on jätetty niin viime kuin kuluvanakin vuonna kalenteriin myös vuoden toiselle puoliskolle myyntiajan ollessa näin pidempi. Tapahtumamäärä H2 aikana oli kuitenkin merkittävästi pienempi edelliseen puoliskoon verrattuna joka rasittaa H2 kannattavuutta.

H2 2023 liikevaihto oli 1,140 miljoonaa euroa ja käyttökate -0,053 miljoonaa euroa. Liikevoitto raportointikaudella oli -0,097 miljoonaa euroa.

Ennakkomyynti kaudelle 2024 aloitettiin syksyllä ja raportointikauden loppuun mennessä ennakkomyynti oli 0,451 miljoonaa euroa. 

 

TOIMITUSJOHTAJA MIKA METSÄMÄEN KOMMENTIT

“Vuoteen 2023 lähdimme raskaasti tappiollisen vuoden 2022 takia tekemään vain suurimpia tapahtumia jättäen hieman epävarmempia kaupunkeja pois kalenterista. Tästä syystä tapahtumia oli kalenterissa normaalia vähemmän, 26 kappaletta. Samalla kun kalenteria karsittiin, teimme myös kustannussäästöjä toiminnan supistuessa. Verrattaessa vuoden 2022 ja 2023 liikevaihtoa ja käyttökatetta voimme olla tyytyväisiä vuoden 2023 suoritukseen. Suurempaa selkään taputusta emme vielä ala harrastamaan, sillä tavoitteemme ovat koko ajan olleet paljon korkeammalla. Tavoitteena viime vuodelle oli saada tilanne rauhoitettua ja ns. uusi startti. Tässä voimme ajatella onnistuneemme. Kasvua tarvitsemme kuitenkin vielä sillä tämän kokoisena olemme vielä turhan pieni julkinen yhtiö. Tätä kasvua tavoittelemmekin, mutta haastavassa taloustilanteessa ei uuden tapahtumakonseptin julkaisuun vain yksinkertaisesti ollut edellytyksiä.

Color Obstacle Rush -konseptilla on ikää jo kymmenen vuotta ja moni onkin jo ehtinyt pohtia kyseisen konseptin elinikää. Olemme testanneet vuosien aikana monta erilaista muutosta konseptiin, mutta päätyneet kuitenkin takaisin lähtöpisteeseen. Itse tapahtuma on edelleen viihdyttävä ja kymmenessä vuodessa on tullut jo uusi sukupolvi jos toinenkin tapahtuman kohderyhmään. Maiden välillä on tänä vuonna normaalia suurempaa vaihtelua, Saksan ja Itävallan myydessä hyvin ja Englannin ja Ruotsin takkuillessa enemmän. Selityksiä tälle saattaa toki olla useampia, mutta yhtenä vaihtoehtona ainakin tulevaan on pitää huonommin myyvissä maissa tai kaupungeissa välivuosi joka on usein nostanut myyntiä seuraavalle vuodelle. Itse emme usko konseptin olevan vielä menneen talven lumia sillä esimerkiksi Wienin tapahtuma on myynyt tänä vuonna paremmin kuin koskaan aiempina vuosina. 

Lähdemme tähän tapahtumakauteen innolla ja odotamme niin hauskoja tapahtumia kuin onnistumisia tälle vuodelle suunniteltuihin uusiin kustannussäästöihin. Tämän vuoden aikana toivottavasti pääsemme myös myymään muutakin kuin Color Obstacle Rush -tapahtuman lippuja. 

TILINPÄÄTÖS 2023

PUOLIVUOTISKATSAUS 2023

TILINPÄÄTÖS 2022

PUOLIVUOTISKATSAUS 2022

VUOSIKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2021

PUOLIVUOSIKATSAUS 2021

VUOSIKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2020

PUOLIVUOTISKATSAUS 2020

VUOSIKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2019

PUOLIVUOTISKATSAUS H1 2019

TILINPÄÄTÖS 2018